maandag 4 januari 2010

Feestdagen in Kansai: Kyoto


Op 27 december zijn we doorgereisd naar Kyoto. We hebben wat uitgerust en de avond doorgebracht met de manager van ons hostel en Momo, één van de gasten. De manager was een erg uniek persoon. We hebben tijdens ons verblijf avonden lang met hem zitten praten zonder ooit echt iets over hem te weten te komen. Hij beweerde 1200 jaar oud te zijn en uit de ruimte te komen, en wilde liever dat we hem Manager noemen dan ons zijn echte naam te vertellen. Hij heeft ons wel veel advies gegeven over bezienswaardigheden in Kyoto en ons erg verwend met allerlei eten.

Momo reisde alleen, dus zijn we met z'n allen op pad gegaan naar Arashiyama. Onderweg zijn we eerst bij de Kitano Tenmangu geweest, waar je kan bidden voor geluk met je studie.


Daarna zijn we verder gegaan naar Arashiyama, waar we de zentempel Tenryuji hebben bezocht. De omliggende tuinen en nabijgelegen bamboegroeven waren zelfs in het winterseizoen erg mooi om te zien.


We hebben nog wat rondgewandeld en zijn daarna naar Gion geweest, waar we bij nacht de Yasakaschrijn hebben bezocht.

De volgende dag hebben we met Haruna de Kiyomizu-dera bezocht, die bekend staat om het mooie uitzicht en het reinigende water dat je daar kan drinken. Vlakbij de tempel ligt de Jinshuschrijn, gewijd aan de liefde, en een straat met winkels gespecialiseerd in keramiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten