woensdag 6 januari 2010

Feestdagen in Kansai: Nara & Kyoto

Op 30 december zijn we met Els en Haruna naar Nara geweest. Deze stad staat o.a. bekend om de vele loslopende herten en je kan bij kraampjes crackers kopen om aan de herten te voeren. Ze zijn erg schattig en tam, maar wel wat opdringerig. Eén van de herten was zo ongeduldig dat hij in m'n kont beet toen hij te lang geen eten zijn kant op zag komen.

Daarna hebben we de beroemde tempel Todaiji bezocht. Dit is het grootste houten gebouw ter wereld en binnen staat het grootste bronzen Boeddhabeeld van Japan (ongeveer 15 meter hoog).


Op de laatste dag van het jaar hebben we de Fushimi Inari bezocht. Deze schijn staat bekend om de tunnel van oranje torii (poorten) waar je onderdoor kan wandelen. De wandelroute loopt over een berg en door de bossen, waardoor het erg mooi en rustgevend is om er te wandelen.


's Avonds hebben we oud en nieuw gevierd in een izakaya. Het was een erg geslaagde avond en we hebben zelfs nog wat sneeuw gezien, hoewel het niks voorstelde vergeleken met Nederland, als ik de foto's van het thuisfront zie.

Op Nieuwjaarsdag hebben Renée en ik de kou getrotseerd om de Sanjusangendo te bezoeken. In deze tempel staan 1001 beelden van de god Kannon; duizend levensgrote standbeelden en één groter gouden beeld. Het was erg indrukwekkend, maar helaas mocht je er geen foto's maken (deze komt van internet).

De volgende dag zijn we naar Ryoanji geweest, een zentempel die bekend staat om de steentuin. Tenslotte hebben we de Kinkakuji bezocht, het Gouden Paviljoen. Dit is een beroemd symbool van Kyoto en daardoor erg toeristisch. Het paviljoen zelf staat erom bekend dat als de zon erop schijnt het goud zo sterk weerspiegelt dat het verblindend is, waardoor het een populair plekje voor toeristische foto's is.


De laatste dag hebben we een antiekmarkt bij Toji bezocht en zijn daarna doorgereisd naar Osaka om de nachtbus terug naar Nagasaki te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten