woensdag 23 september 2009

Ueno & Shinjuku

Vandaag zijn we naar Ueno geweest. We hebben daar wat gewinkeld en het park bezocht, waar we een mooie schrijn hebben ontdekt. Komende vrijdag gaan we er nog een keer heen, want dan is er een soort herdenkingsceremonie voor poppen. We hebben die ceremonie in college weleens besproken. Het idee is dat sommige voorwerpen een ziel hebben, waardoor je ze niet zomaar weg kan gooien. Daarom wordt er tijdens een ceremonie dankbaarheid aan de voorwerpen getoond. Dit gebeurt bij naalden, kwasten en andere gereedschappen die bij ambachten worden gebruikt, maar ook bij poppen (waarschijnlijk omdat ze zo op mensen lijken).

Bij de schrijn heb ik ook een omikuji gekocht, een soort lot waarop je geluk te lezen staat. Na aanschaf bind je het papiertje vast aan een rek naast de tempel, waardoor het goede geluk uitkomt en je van slecht geluk verlost wordt. Ik had een 'zegening', dus die heb ik maar hoopvol vastgebonden!

Vervolgens hebben we Shinjuku bezocht, waar we door de grote straten zijn gelopen met veel hoge gebouwen die bedekt zijn met neon-reclame. We hebben daar onder andere Studio Alta gezien, een bekende ontmoetingsplek in Shinjuku.


Daarna zijn we door Kabuki-chou gelopen, de red-light district van Shinjuku. Het stikt daar van de host- en hostessbars, waar je voor veel geld kan drinken met knappe mannen of vrouwen die de gasten vermaken.


Daarna hebben we Chinees gegeten (heel anders dan de Chinees in Nederland!), en tenslotte zijn we naar de Metropolitan Government Building geweest. Dat is een gebouw met twee enorm hoge torens, die je gratis met de lift mag bestijgen (in een paar seconden tot de 45e verdieping!) om vervolgens een geweldig panorama van Tokyo te zien. Bij nacht is dat echt geweldig, voor zover als het oog reikt zie je alleen maar lichtjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten