donderdag 24 september 2009

Harajuku, Tokyo tower en Akihabara

Vandaag zijn we begonnen in Harajuku, een wijk die bekend staat om de straatmode die jongeren daar dragen. Het verbaasde me dat op een plek die wereldwijd wordt gezien als een belangrijke inspiratie voor mode een wachtrij stond om de H&M binnen te gaan! We hebben daar wat gewinkeld en purikura gemaakt. Dat zijn een soort pasfotohokjes waar je grappige foto's kan maken, ze kan versieren met tekst en plaatjes, en dan als een sticker uit kan printen.

Verder hebben we Kiddyland bezocht, een grote speelgoedwinkel waar ze veel grappige dingen hebben, zoals deze spaarpotten. Als je er een muntje (of je vinger) instopt, beweegt het hele gezicht alsof het echt aan het kauwen is.


We zijn ook bij de Meiji schrijn geweest, gewijd aan de Meiji keizer en keizerin. Ik heb daar voor oma een ema opgehangen, een houten plankje waarop je een wens of gebed kan schrijven. Die hang je dan op bij de schrijn zodat de goden het kunnen lezen en je wens kunnen laten uitkomen.


's Avonds hebben we Tokyo Tower bezocht, die bij nacht verlicht wordt.


Daarna zijn we wederom naar Akihabara gegaan. Deze wijk staat naast electronicawinkels bekend om winkels gewijd aan anime en manga (Japanse tekenfilms en stripboeken). We hebben daar een maid café bezocht. Dat is een café waar je bediend wordt door meisjes verkleed in kostuums van Franse dienstmeisjes. Dit klinkt nogal fout, maar het was eigenlijk erg grappig en onschuldig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten