vrijdag 25 september 2009

Ueno park, Ikebukuro, Shibuya

Vrijdag zijn we teruggegaan naar Ueno park, waar bij de Kiyomizu Kannondo tempel een ningyo kuyo ceremonie werd gehouden (een soort herdenkingsdienst voor poppen). Toen we aankwamen verschenen al snel de priesters, die naast de tempel hebben gebeden en gezongen en vervolgens naar een oven vlakbij de tempel liepen. Daar werd een prachtige Japanse pop in geplaatst, en terwijl de priesters wierook brandden en bidden, ging de pop in vlammen op.


We hebben Uenopark nog wat verder verkend en zijn daarna naar Ikebukuro gegaan, waar we het winkelcentrum Sunshine City hebben bezocht. Renée en ik hebben nog wat gewinkeld en zijn toen doorgegaan naar het modieuze Shibuya. We voelden ons net echte Japanners toen we op onze vrienden stonden te wachten bij het standbeeld van Hachiko, een trouw hondje dat elke dag zijn baasje in Shibuya kwam begroeten, zelfs toen de eigenaar niet meer leefde. Na de dood van de hond is er een standbeeld voor hem opgericht, en dat beeld is een bekende ontmoetingsplek geworden.
Het standbeeld staat vlakbij Shibuya crossing, een bekend kruispunt van zebrapaden waar elke keer dat het stoplicht op groen gaat enorm veel mensen oversteken. Toen Renée en ik voor de lol gingen oversteken leken we een stuk minder op echte Japanners, omdat we half in paniek gearmd over het zebrapad holden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten