donderdag 1 oktober 2009

Aankomst in Nagasaki

We zijn vorige week woensdag naar Nagasaki gevlogen, een korte vlucht van 2 uur. Donderdag hebben we spulletjes gekocht voor onze nieuwe kamers, en vrijdag was de placement test, waarmee wordt bepaald in welke klas we volgend jaar terecht komen. De uitslag laat nog even op zich wachten.

Dit weekend ben ik met Arthur naar Fukuoka geweest voor een concert van Hamasaki Ayumi, een beroemde Japanse zangeres waar we allebei graag naar luisteren. Fukuoka is vanaf Nagasaki twee uur met de trein, en onderweg hebben we veel van Kyushu kunnen zien. Fukuoka bleek een heel gezellige stad te zijn, en het concert was ook erg indrukwekkend. De dag voor het concert was Ayumi jarig, dus hebben we als verrassing 'Happy birthday' gezongen, en aangezien Fukuoka ook nog haar geboortestad is, was het best een bijzondere avond!


Verder hebben we onze persoonlijke mentoren vandaag voor het eerst ontmoet. De mentoren zijn allemaal studenten aan de universiteit van Nagasaki, en ze zijn echt heel erg aardig en enthousiast. We hebben vanmiddag samen gegeten en een rondleiding gekregen op de universiteit. Ik kijk er naar uit om hier te studeren komend jaar!

(Dit is het uitzicht vanuit ons studentenhuis)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten