vrijdag 9 oktober 2009

Het Kunchifestival

Vandaag hebben we weer leuke colleges gehad, en na afloop zijn we naar het Kunchifestival geweest. Het was erg gezellig; in de straten zie je overal eetkraampjes, parades en dansgroepen.


Een vriendelijke voorbijganger zag ons lopen en riep spontaan 'Hallo en welkom in Nagasaki!'. Hij heeft ons toen vanalles uitgelegd over de stad, zoals waar we een goede onsen kunnen vinden (een bad dat verwarmd wordt door een heetwaterbron). We willen er graag een keer heen, hoewel ik wel een beetje nerveus ben sinds ik hoorde dat je er geen badkleding mag dragen.

We staan als Nederlanders wel erg in de belangstelling op de universiteit. Als ik met vriendinnen over de campus loop worden we behoorlijk nagekeken, maar helaas zijn er nog niet zoveel mensen die ons echt durven aan te spreken. Gelukkig hebben we wel heel leuk contact met onze mentoren, en de groep Taiwanese studenten die in ons studentenhuis woont is ook heel aardig. We communiceren half in het Engels en half in het Japans, en soms gaat dat een beetje moeizaam, maar het is wel altijd erg gezellig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten