maandag 26 oktober 2009

Ioujima

Dit weekend zijn we met onze Chinese buren naar Ioujima geweest, een eiland aan de kust van Nagasaki. (zie hier) Met de veerboot ben je er in een half uur, en onderweg konden we genieten van het uitzicht.


Na aankomst op het eiland zijn we fietsen gaan huren en hebben een paar uur lang het eiland verkend. Onderweg kwamen we onverwacht deze kerk tegen.


De natuur op het eiland was geweldig mooi, maar we merkten al wel snel het nadeel van al die prachtige bergen: het valt niet mee om ze op veel te kleine fietsjes te beklimmen! Maar we zijn wel veel mooie landschappen tegengekomen, en dat maakte de inspanningen zeker de moeite waard.


Na een berg te hebben beklommen vonden we een strand dat Costa del Sol heet. Het was een mooi zandstrand met helder water dat precies de goede temperatuur had om te kunnen pootjebaden. We hebben ons daar vermaakt totdat de zon onderging.

Vervolgens zijn we naar het eigenlijke doel van onze trip gegaan: de onsen (een badhuis dat werkt op natuurlijke heetwaterbronnen). Je dient de onsen zonder badkleding te gebruiken, maar als je eenmaal in het hete water ligt te weken vergeet je dat snel. We hebben vooral veel in de buitenbaden gelegen, waarvandaan we uitzicht hadden op de zee en in de verte de lichtjes van Nagasaki.

Tenslotte zijn we weer teruggevaren naar de stad, hebben daar wat gegeten en zijn nog even een izakaya ingedoken om de dag af te sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten