Gelukkig heb ik leuk contact met mijn Japanse tutor. Er zijn nog steeds een hoop dingen waar ik niet alleen uitkom, dus ik ben blij dat ik met mijn vragen bij haar terecht kan. Verder heb ik wat Japanse mensen leren kennen tijdens mijn zoektocht naar een club, hoewel ik er nog niet overuit ben bij welke club ik me wil aansluiten.
Verder heb ik vorige week voor het eerst natto gegeten. Dat zijn gefermenteerde sojabonen, en het staat bekend als een gerecht dat buitenlanders zelden lusten. Eigenlijk snap ik niet hoe iemand natto wel kan lusten. Het is simpelweg het smerigste wat ik ooit in mijn mond heb gestopt. Ik kan niet eens uitleggen hoe het smaakt, omdat het echt niet te vergelijken is met iets wat wij kennen. Veel mensen hebben voornamelijk moeite met de geur, maar ik kan het slechtste tegen de slijmdraden die tussen de bonen kleven (vooral omdat tot mijn verschrikking zo'n nattodraad in mijn haar verstrengeld raakte).
Japanners vragen vaak aan buitenlanders of je natto kan eten, maar vanaf nu kan ik ze vertellen dat dat niet het geval is.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten