maandag 23 november 2009

Bezoek aan Fukuoka

Vanwege twee nationale feestdagen waren we dit weekend van vrijdag tot en met maandag vrij. We zijn vrijdag naar het universiteitsfestival geweest, waar je bij allerlei kraampjes eten kon kopen en de hele dag optredens van clubs te zien waren. Ik heb toen bij de theeceremonieclub voor het eerst echte matcha (groene poederthee) gedronken.

Zaterdag en zondag ben ik met vrienden naar Fukuoka gegaan, de grootste stad van het eiland Kyushu. We hebben daar rondgewandeld in het Ohoripark en de ruïnes van het kasteel bezocht.

Van bovenaf de ruïnes heb je bij helder weer een mooi uitzicht over de stad.


In de avond zijn we bij Fukuoka Tower geweest. In de omgeving rond de toren was veel kerstversiering, en toen we op het punt stonden de toren in te gaan werd de toren zelf ook verlicht. Vanaf de toren hebben we een prachtig uitzicht van Fukuoka bij nacht gezien.


De volgende ochtend zijn we naar Canal City geweest, een gigantisch winkelcentrum met winkels, restaurants, cafés en hotels. We hebben daar een tijd gewinkeld, en zijn in de loop van de middag weer naar Nagasaki vertrokken.


De kerstsfeer begint hier behoorlijk op gang te komen. Veel winkels zijn versierd en je hoort veel kerstliedjes op de radio. Het is wel een raar idee om dit jaar Kerstmis zonder familie te vieren, maar in de wintervakantie zijn we van plan naar Kyoto te gaan, en aangezien dat een prachtige stad schijnt te zijn verwacht ik me daar wel te vermaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten